Energie

Waar halen we energie vandaan? Hoe roepen we het op? Energie is al in jouw lichaam opgeslagen en toch… voel je je soms vermoeid. Wij leren jou door middel van fysieke opdrachten hoe jij de energie in jouw lijf op ieder gewenst moment activeert én inzet. Je voelt je straks niet alleen anders, je komt ook anders over op de mensen om je heen.

  Wat is energie?

  Energie hebben we zowel fysiek als mentaal. Fysieke energie heeft betrekking op ons lichaam en wordt beïnvloed door bijvoorbeeld voeding, beweging en rust. Heb je veel fysieke energie, dan voel je je lichamelijk fit. Aan de andere kant hebben we ook mentale energie, die zich richt op onze mentale gesteldheid. Dit heeft weer te maken met cognitieve capaciteiten, emotionele balans en mentale veerkracht. Wist je dat het mogelijk is om fysiek gezond te zijn terwijl je mentaal uitgeput bent? Ook kan iemand fysiek vermoeid zijn, maar mentaal nog heel scherp en vol met energie. Het interessante is dat deze twee vormen van energie elkaar kunnen beïnvloeden en een wisselwerking kunnen hebben. 

  Wat maakt energie zo belangrijk? 

  Wanneer we ons niet energiek voelen krijgen we niet veel gedaan. Niet op het werk, niet in ons sociale leven en met dat ene momentje voor jezelf wordt ook niets nuttigs gedaan. Barst jij daarentegen van de energie, dan heeft dat een positieve invloed op letterlijk álles wat je doet. 

  • Jouw houding naar mensen om je heen verbetert waardoor mensen graag met jou omgaan en samenwerken.
  • Jouw communicatie verbetert waardoor alles soepeler verloopt. Zowel zakelijk als privé.
  • Je krijgt veel meer gedaan op één dag waardoor er meer tijd overblijft voor leuke dingen.
  • Jouw stofwisseling versnelt, wat door de meesten als zeer positief wordt ervaren.

  Waar halen we energie vandaan?

  We hebben allemaal energie opgeslagen in ons lijf. De grote vraag is… hoe spreken we deze energie aan? Denk maar eens terug aan een saaie dag waarop je onderuitgezakt op de bank lag en plotseling te horen kreeg dat je iets leuks ging doen. Je voelde je energieloos, maar door het leuke nieuws spatte de energie van je af. Waarschijnlijk stond je ineens rechtop, werd je stemgebruik duidelijker en je ademhaling dieper. Wat nou als dit ook andersom kan? Wat nou als je je al energiek voelt zonder dat daar een spontane verrassing voor nodig is?

  Leren hoe je jezelf dagelijks energieker kan voelen tijdens de Groei Vakantie?

  Ben je benieuwd naar meer informatie over energie of heb je een specifieke vraag? Neem contact met ons op via onze contactpagina of chat direct met een van de reisleiders.

  jouw groei vakantie

  Waar persoonlijke groei en plezier samenkomen

  Chat openen
  Stel je vraag...
  Stuur een bericht naar Groei Vakanties!