Mindfulness

Jezelf trainen om in alles het positieve te zien zorgt voor een gelukkiger leven. De kwaliteit van jouw leven wordt letterlijk bepaald door jouw dagelijkse emoties. Hoe rijk en gezond je ook bent. Als je dagelijks verdrietig bent, heb je een droevig leven. Als je dagelijks vrolijk bent, heb je een gelukkig leven. Wij zorgen tijdens de Groei Vakantie voor de nodige zelfreflectie en dagelijkse rituelen die jou terugbrengen naar wat écht belangrijk is in jouw leven. We geven bewust aandacht aan het hier en nu, zonder oordelen. Dit wordt ook wel mindfulness genoemd. 

  Wat is mindfulness?

  Mindfulness is een bewuste manier van leven. Je richt je aandacht op het huidige moment, zonder te oordelen of afgeleid te worden door gedachten over het verleden of de toekomst. Zoals je misschien al vaker hebt gehoord houdt het ook wel in dat je in het “hier en nu” leeft. Mindfulness is van origine een boeddhistische traditie, maar inmiddels wordt het wereldwijd gebruikt. Het helpt je bewust te worden van je eigen gedachten en emoties en om beter te begrijpen hoe deze van invloed zijn op je welzijn. Ben jij je hier bewust van? Dan kan je op een gezonde manier met situaties omgaan in plaats van dat je erin meegesleurd wordt. 

  Voordelen van mindfulness

  Er zijn erg veel voordelen verbonden aan het beoefenen van mindfulness. Niet alleen op mentaal vlak, maar ook zeker op fysiek vlak. Zo vermindert mindfulness stress en angst, verbetert het je concentratie en is het dankzij mindfulness oefeningen makkelijker om emoties te reguleren. Daarnaast zorgen mindfulness oefeningen voor een verbeterde nachtrust en een beter immuunsysteem. Genoeg redenen dus om vaker in het hier en nu te leven!

  Mindfulness oefeningen voor thuis

  Wil jij starten met mindfulness oefeningen en je mentale én fysieke gezondheid verbeteren? Tijdens de Groei Vakantie gaan we hier samen mee aan de slag. Je komt erachter wat écht belangrijk is in het leven. Wil je (alvast) thuis door middel van mindfulness oefeningen meer positiviteit in het leven brengen? Dan kan je het volgende doen:

  • Mediteren
  • Ademhalingsoefeningen 
  • Yoga-oefeningen 
  • Mindful koken (en eten!)
  • Wandelen in de natuur
  • Een fijn boek lezen

  Wil je in het hier en nu zijn, doe dan niet meer dan één ding tegelijkertijd. Het is ook goed om af en toe 5 minuten helemaal niets te doen. Het voelt heel vreemd om écht niets te doen, maar het levert je zoveel op! 

  Meer ‘mindful’ in het leven leren staan?

  Ben je benieuwd hoe jij in meer het positieve kan zien, meer in het hier en nu kan leven of heb je een specifieke vraag? Neem contact met ons op via onze contactpagina of chat direct met een van de reisleiders.

  jouw groei vakantie

  Waar persoonlijke groei en plezier samenkomen

  Chat openen
  Stel je vraag...
  Stuur een bericht naar Groei Vakanties!