Kidult

Ongeacht je leeftijd het gevoel hebben dat je nog een tiener bent. Het kinderlijke in jezelf, waar je plezier uit haalt, in leven houden. Dát is waar het om gaat. Hetgeen wat er gebeurt nadat iemand zegt; “doe eens gek…”. Houd jij jezelf in? Of gaat bij jou de knop om en spring je van de brug af het water in? Gewoon omdat het kan?

  Wat is kidult?

  Kidult is een nieuwe term voor volwassen mensen die zich weer kind willen voelen. De combinatie van “kid” (kind) en “adult” (volwassen). Als kind hebben we moeten leren hoe je je als een volwassen mens gedraagt. Nu we volwassen zijn moeten we weer leren hoe het is om kind te zijn. Dit kan probleemloos samengaan, mits je het goed timet. Je wilt natuurlijk niet op het werk het kind uithangen. Maar tijdens een potje volleybal op het strand wil je daarentegen allesbehalve de serieuze volwassene zijn. Dát kan een moment zijn om het kind in jou helemaal los te laten. 

  Waarom is het belangrijk om het kind in jou niet te vergeten?

  We hopen dat je het niet meemaakt, maar stel iemand die je kent ligt op sterven. Vraag diegene dan om levensadvies. Gegarandeerd dat je niets hoort over het op orde hebben van je administratie of het duidelijk articuleren tijdens presentaties. Wat je wél te horen zal krijgen, zijn adviezen zoals: 

  • doe zoveel mogelijk leuke dingen met de mensen waar je om geeft;
  • het leven draait niet om geld, maar om wat je ermee doet;
  • neem het leven niet té serieus;
  • blijf lekker jezelf;
  • neem risico’s!

  Jezelf jonger voelen, hoe doe je dat?

  Dit zal voor iedereen anders zijn. Waar het om draait is dat jij dingen gaat doen waarmee je als volwassene bent gestopt, terwijl je ze stiekem nog héél leuk vindt. Puur omdat het niet meer bij jouw leeftijd zou passen kan het niet meer? Onzin! Denk bijvoorbeeld eens aan tikkertje. Zie jij nog weleens volwassen mensen achter elkaar aan rennen op een speelveld? Helaas niet. Toch zijn er veel mensen die de dag van hun leven hebben als ze wél naar buiten gaan en meedoen. Roep iedereen naar buiten tijdens een verjaardag en we garanderen dat het een verjaardag wordt om nooit te vergeten! Ondanks dat er hier en daar misschien wat schaafwonden en hilarische crashes ontstaan; er worden alleen maar mooie herinneringen gemaakt.

  Het kind in jou loslaten tijdens de Groei Vakantie?

  Ben je benieuwd naar meer informatie over jezelf jong voelen en je als kind gedragen zonder schaamte of heb je een specifieke vraag? Neem contact met ons op via onze contactpagina of chat direct met een van de reisleiders.

  jouw groei vakantie

  Waar persoonlijke groei en plezier samenkomen

  Chat openen
  Stel je vraag...
  Stuur een bericht naar Groei Vakanties!