Tijd

Zorg er goed voor wanneer het er is, of het zal er niet zijn wanneer jij het nodig hebt. Tijd stopt voor niemand en is genadeloos op het einde wanneer de meesten van ons er meer van willen. Tijd is het ultieme betaalmiddel in het leven.

Wat is tijd?

Tijd is iets wat tot op de dag van vandaag een groot mysterie is. Echter hebben wij in het dagelijks leven maar met twee feiten omtrent tijd te maken.

1: de tijd tikt door.
2: iedereen krijgt evenveel tijd per dag.

Waarom is het belangrijk om jouw tijd goed te benutten?

Het is belangrijk om tijd goed te gebruiken. Doen we dit niet? Dan krijgen we er niets meer voor terug. Geen enkele seconde kan teruggedraaid worden. Ben je ontevreden over hoe je je tijd hebt besteed? Helaas pindakaas, je krijgt deze tijd niet meer terug. Gebruik je je tijd wél goed? dan krijg je er ontzettend veel voor terug. 

  • Altijd doen wat je moet doen, (wanneer je het móet doen), geeft je uiteindelijk meer vrije tijd voor de leuke dingen.
  • Altijd alles op tijd af hebben kan ervoor zorgen dan je klaar bent voor kansen die regelmatig opduiken. Je kan beter klaar zijn voor een kans die niet opduikt, dan niet klaar zijn wanneer een kans opduikt.
  • Wanneer je tijd niet goed gebruikt ga je achterlopen. Wanneer je achterloopt ontstaat er stress. En wanneer stressoren opstapelen heeft dat invloed op je gemoedstoestand gedurende de dag. Ben je helemaal bij of loop je zelfs voor op schema? Dan voel je je juist goed! Dit toont discipline en loyaliteit richting jezelf, wat uiteindelijk weer van positieve invloed is op jouw zelfvertrouwen. Wie wil er nou niet zelfverzekerd en vrolijk rondlopen?

Jouw tijd goed benutten, hoe doe je dat?

Laten we beginnen bij het begin. Begin je dag goed! Op tijd opstaan en daarom op tijd gaan slapen. Stap iedere ochtend op dezelfde tijd uit bed, maak je bed op en start je ochtendritueel. Zorg voor een goed, leuk en gestructureerd ochtendritueel zodat je blij bent zodra je wakker wordt. Haast je niet, maar ontbijt rustig met bijvoorbeeld je favoriete podcast over de speakers. Kijk je ergens tegenop? Zorg dat je dit (indien mogelijk) vóór 12.00 uur hebt afgerond. Of dit nu een vervelend gesprek is met een collega of een uurtje sporten; get it over with! Zorg ervoor dat je elke dag iets doet waar je gelukkig van wordt. Complimenteer anderen en maak tijd vrij voor dierbaren en jezelf. Gebruik je agenda niet alleen voor de “moetjes”, maar ook voor alle leuke dingen.

Beter om leren gaan met jouw tijd tijdens de Groei Vakantie?

Ben je benieuwd hoe jij beter om kan gaan met jouw tijd of heb je een andere (specifieke) vraag? Neem contact met ons op via onze contactpagina of chat direct met een van de reisleiders. We staan graag voor je klaar.

jouw groei vakantie

Waar persoonlijke groei en plezier samenkomen

Chat openen
Stel je vraag...
Stuur een bericht naar Groei Vakanties!